Stichting Houtense Hodoniemen

Onderzoekt straatnamen, boerderijen, onroerend goed en adellijke families in Houten en omgeving

Patriciaat Families in het Kromme-Rijngebied

   

            

Luchtfoto van het kasteel Heemstede richting het zuidwesten gezien op maandag 15 juni 2020. Foto: Bert Goes. Luchtfoto van het kasteel Heemstede richting het zuidwesten gezien op maandag 15 juni 2020. Foto: Bert Goes.


Luchtfoto van de nieuwe oranjerie/koetshuizen behorend bij het kasteel Heemstede richting het noordoosten gezien op maandag 15 juni 2020 (1). Foto: Bert Goes. Luchtfoto van de nieuwe oranjerie/koetshuizen behorend bij het kasteel Heemstede richting het noordoosten gezien op maandag 15 juni 2020 (1). Foto: Bert Goes.


De Utrechtse Science Park tramlijn in 2020 in de richting van het noorden gezien met rechts de Laan van Maarschalkerweerd met op de voorgrond de tramwegovergang in de Koningsweg. Gebied waar de trambaan opgelegd is was van familie Munnicks van Cleeff, Rappard en Roëll en voor het 1 januari 1954 het grondgebied van de gemeente Houten. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. De Utrechtse Science Park tramlijn in 2020 in de richting van het noorden gezien met rechts de Laan van Maarschalkerweerd met op de voorgrond de tramwegovergang in de Koningsweg. Gebied waar de trambaan opgelegd is was van familie Munnicks van Cleeff, Rappard en Roëll en voor het 1 januari 1954 het grondgebied van de gemeente Houten. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


Fort Lunet I gelegen op de Houtenvlakte met rechts een oud informatiebord over de werking van De Nieuwe Hollandse Waterlinie of de Utrechtse Waterlinie. Foto: bij de Koningsweg dat ooit bij het grondgebied van Houten behoorde. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Fort Lunet I gelegen op de Houtenvlakte met rechts een oud informatiebord over de werking van De Nieuwe Hollandse Waterlinie of de Utrechtse Waterlinie. Foto: bij de Koningsweg dat ooit bij het grondgebied van Houten behoorde. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


De slotgracht en fort Lunet I, gelegen op de Houtense Vlakte langs de Koningsweg richting het oosten gezien. Foto is zwart-wit-grijs. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. De slotgracht en fort Lunet I, gelegen op de Houtense Vlakte langs de Koningsweg richting het oosten gezien. Foto is zwart-wit-grijs. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


Fort Lunet IV gelegen op de Houtense Vlakte naast het Houtensepad die vele eeuwen dienst deed als provinciale verbindingsweg van Utrecht naar het zuiden. Foto richting het noordoosten gezien. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Fort Lunet IV gelegen op de Houtense Vlakte naast het Houtensepad die vele eeuwen dienst deed als provinciale verbindingsweg van Utrecht naar het zuiden. Foto richting het noordoosten gezien. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


Fort Lunet II gelegen op de Houtense Vlakte gezien vanaf de trambaan/spoorwegkant richting het noord. Dit gedeelte aan de zuidkant van Fort Lunet II behoorde ooit bij de kadastrale gemeente Tolsteeg. De noordelijke kant behoorde bij de gemeente Houten/Oud-Wulven. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Fort Lunet II gelegen op de Houtense Vlakte gezien vanaf de trambaan/spoorwegkant richting het noord. Dit gedeelte aan de zuidkant van Fort Lunet II behoorde ooit bij de kadastrale gemeente Tolsteeg. De noordelijke kant behoorde bij de gemeente Houten/Oud-Wulven. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


Boerderij De Kleine Kuil aan de Mytylweg 100 gezien vanaf de kant van Rijnsweerd over de rivier de Kromme Rijn met op de voorgrond het Jaagpad. Boerderij en Jaagpad waren tot 27 april 1964 in beheer en eigendom van familie Bosch van Drakestein, behorend bij het landgoed Nieuw-Amelisweerd. Foto in de herfst van 2020, Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. Boerderij De Kleine Kuil aan de Mytylweg 100 gezien vanaf de kant van Rijnsweerd over de rivier de Kromme Rijn met op de voorgrond het Jaagpad. Boerderij en Jaagpad waren tot 27 april 1964 in beheer en eigendom van familie Bosch van Drakestein, behorend bij het landgoed Nieuw-Amelisweerd. Foto in de herfst van 2020, Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


Grondgebruik in de omgeving en op het Landgoed Nieuw-Amelisweerd in 1965 in Maarschalkerweerd door familie Bosch van Drakestein. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), gem. Bunnik. Grondgebruik in de omgeving en op het Landgoed Nieuw-Amelisweerd in 1965 in Maarschalkerweerd door familie Bosch van Drakestein. Bron: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), gem. Bunnik.


De rivier de Kromme Rijn met ernaast het Jaagpad richting het zuidwesten gezien (Utrecht stad) met achter de bomen boerderij De Kleine Kuil aan de Mytylweg 100 in het Utrechtse Maarschalkerweerd. Voor 1 januari 1954 behorend bij het grondgebied van Houten. Tot 27 april 1964 het eigendom geweest van familie Bosch van Drakestein. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl. De rivier de Kromme Rijn met ernaast het Jaagpad richting het zuidwesten gezien (Utrecht stad) met achter de bomen boerderij De Kleine Kuil aan de Mytylweg 100 in het Utrechtse Maarschalkerweerd. Voor 1 januari 1954 behorend bij het grondgebied van Houten. Tot 27 april 1964 het eigendom geweest van familie Bosch van Drakestein. Foto: Peter van Wieringen, Natuurenfoto.nl.


     


E-mailen
Info