Stichting Houtense Hodoniemen

Onderzoekt straatnamen, boerderijen, onroerend goed en adellijke families in Houten en omgeving

Boerderij De Steenen Poort (Warinenpoort 88, 90-90a)

      

De achtergevel van boerderij De Steenen Poort. Rechts het poortgebouw met daarachter een hooiberg en het bakhuis. Op het erf staan een groot aantal koetsjes en bij het poortgebouw staan circa 25 personen als ontvangstcomité voor een van de zonen des huizes die tot priester is gewijd in 1912. Bron: RAZU, 353. De achtergevel van boerderij De Steenen Poort. Rechts het poortgebouw met daarachter een hooiberg en het bakhuis. Op het erf staan een groot aantal koetsjes en bij het poortgebouw staan circa 25 personen als ontvangstcomité voor een van de zonen des huizes die tot priester is gewijd in 1912. Bron: RAZU, 353.


Kaart uit juni 1598 van het Heilige Geestgasthuis met gronden in lijnen gearceerd ten westen van het dorp. Met links van het midden huisje De Grund op de hoek van de Grundweg (De Poort) en Binnenweg (Vikingenpoort), Aflopend met een boog naar rechtsboven de Wulfsedijk. Met middenboven de Koedijk, de poort (Steenen Poort_ en de boerderij Bovit ( De Steenen Poort). Rechtsonder de Geersloot. Bron: HUA, 708, 393. Kaart uit juni 1598 van het Heilige Geestgasthuis met gronden in lijnen gearceerd ten westen van het dorp. Met links van het midden huisje De Grund op de hoek van de Grundweg (De Poort) en Binnenweg (Vikingenpoort), Aflopend met een boog naar rechtsboven de Wulfsedijk. Met middenboven de Koedijk, de poort (Steenen Poort_ en de boerderij Bovit ( De Steenen Poort). Rechtsonder de Geersloot. Bron: HUA, 708, 393.


Akte waarbij Gillis van Ledenburch verklaart voor verschillende verplichtingen zijnerzijds toestemming van de executeurs-testamentair te hebben verkregen tot doorgang over de Koedijk bij land in Houten in 1603. Bron: HUA, 755, 94. Akte waarbij Gillis van Ledenburch verklaart voor verschillende verplichtingen zijnerzijds toestemming van de executeurs-testamentair te hebben verkregen tot doorgang over de Koedijk bij land in Houten in 1603. Bron: HUA, 755, 94.


Gezicht op het boerderijcomplex De Steenen Poort met op de voorgrond de Van Tiellandtweg (Warinenpoort) in 1930. Bron: RAZU, 353. Gezicht op het boerderijcomplex De Steenen Poort met op de voorgrond de Van Tiellandtweg (Warinenpoort) in 1930. Bron: RAZU, 353.


De Van Tiellandweg (Warienenpoort) met op de achtergrond boerderij De Steenen Poort en het poortgebouw. Bron: RAZU, 353. De Van Tiellandweg (Warienenpoort) met op de achtergrond boerderij De Steenen Poort en het poortgebouw. Bron: RAZU, 353.


Het erf van boerderij De Steenen Poort. De linkerzijgevel van de boerderij, een monumentale lindeboom, het poortgebouw en geheel links een gedeelte van het bakhuis. Op een bankje tegen het huis zit een kind in 1956. Bron: RAZU, 353. Het erf van boerderij De Steenen Poort. De linkerzijgevel van de boerderij, een monumentale lindeboom, het poortgebouw en geheel links een gedeelte van het bakhuis. Op een bankje tegen het huis zit een kind in 1956. Bron: RAZU, 353.



  

   

E-mailen
Info