Stichting Houtense Hodoniemen

Onderzoekt straatnamen, boerderijen, onroerend goed en adellijke families in Houten en omgeving

Adellijke Families in het Kromme-Rijngebied

         

Intekenlijst van leden van het Ridderschap van Utrecht zoals failileden De Pesters, Bosch van Drakestein, Van Hardenbroek, Van Tuyll van Serooskerken, Van Zuijlen van Nijeveld, Marchman Wuytiers, Van Reede van Outshoorn, Taets van Amerongen om een beeld van Koning Willem I op te richten in de stad Utrecht. Bron: HUA, 96-2. Intekenlijst van leden van het Ridderschap van Utrecht zoals failileden De Pesters, Bosch van Drakestein, Van Hardenbroek, Van Tuyll van Serooskerken, Van Zuijlen van Nijeveld, Marchman Wuytiers, Van Reede van Outshoorn, Taets van Amerongen om een beeld van Koning Willem I op te richten in de stad Utrecht. Bron: HUA, 96-2.


Een persoon getekend in kostuum van hoe het Ridderschap van Utrecht het zich wenste hoe leden van het Ridderschap zich bij bijeenkomsten zouden kleden rond 1838-1840. Bron: HUA, 96-2. Een persoon getekend in kostuum van hoe het Ridderschap van Utrecht het zich wenste hoe leden van het Ridderschap zich bij bijeenkomsten zouden kleden rond 1838-1840. Bron: HUA, 96-2.


Intekenlijst van leden van het Ridderschap van Utrecht zoals failileden De Pesters, Bosch van Drakestein, Van Hardenbroek, Van Tuyll van Serooskerken, Van Zuijlen van Nijeveld, Marchman Wuytiers, Van Reede van Outshoorn, Taets van Amerongen, d' Yvoy om een beeld van Koning Willem I op te richten in de stad Utrecht. Bron: HUA, 96-2. Intekenlijst van leden van het Ridderschap van Utrecht zoals failileden De Pesters, Bosch van Drakestein, Van Hardenbroek, Van Tuyll van Serooskerken, Van Zuijlen van Nijeveld, Marchman Wuytiers, Van Reede van Outshoorn, Taets van Amerongen, d' Yvoy om een beeld van Koning Willem I op te richten in de stad Utrecht. Bron: HUA, 96-2.


Plattegrond van de stad Utrecht uit 1877 met straatnaamregister. Bron: HUA, 80, 70. Plattegrond van de stad Utrecht uit 1877 met straatnaamregister. Bron: HUA, 80, 70.


Ontwerptekening van Offerhaus van het Fort aan de Biltstraat uit 1819. Bron: HUA. Ontwerptekening van Offerhaus van het Fort aan de Biltstraat uit 1819. Bron: HUA.


Kaart van de gemeente Houten met in geel gearceerd de centrale gasleiding, komend vanuit het noordoosten. DE gele buis lopend naar het gasverdeelstation aan de Binnenweg bij het volkstuinencomplex. Vanuit hieruit wordt de rest van de gemeente Houten voorzien van aardgas. Bron: HUA, 2019. Kaart van de gemeente Houten met in geel gearceerd de centrale gasleiding, komend vanuit het noordoosten. DE gele buis lopend naar het gasverdeelstation aan de Binnenweg bij het volkstuinencomplex. Vanuit hieruit wordt de rest van de gemeente Houten voorzien van aardgas. Bron: HUA, 2019.


Kaart uit de achttiende eeuwse van de rivier de Lek met noord-zuid lopend kanaal. Kaart uit het Staten van Utrecht archief. Bron: HUA, 233. Kaart uit de achttiende eeuwse van de rivier de Lek met noord-zuid lopend kanaal. Kaart uit het Staten van Utrecht archief. Bron: HUA, 233.


'OPRICHTINGSDOCUMENT AANLEG '' HET RONDEEL'' MET KADEMUREN DOOR WETHOUDER H> LENSTRA 15 MAART 2000'. Gedenksteen in een van de kademuren gemetseld op bedrijventerrein De Vest ter hoogte van Hoofdveste nr. 21. Foto: Sander van Scherpenzeel. 'OPRICHTINGSDOCUMENT AANLEG '' HET RONDEEL'' MET KADEMUREN DOOR WETHOUDER H> LENSTRA 15 MAART 2000'. Gedenksteen in een van de kademuren gemetseld op bedrijventerrein De Vest ter hoogte van Hoofdveste nr. 21. Foto: Sander van Scherpenzeel.


Kadasterkaart van de omgeving van het dorp 't Goy in de negentiende eeuw. Bron: HUA. Kadasterkaart van de omgeving van het dorp 't Goy in de negentiende eeuw. Bron: HUA.


Kaart van het Pannerdensche kanaal uit de achttiende eeuw. Noorden beneden gericht. Linksboven de Waal, rechtsonder de Nederrijn. Bron: HUA, 233. Kaart van het Pannerdensche kanaal uit de achttiende eeuw. Noorden beneden gericht. Linksboven de Waal, rechtsonder de Nederrijn. Bron: HUA, 233.


Kadasterkaart van de grond omstreeks 1890 waarbij begraafplaats Kovelswade aangelegd zou worden in de vroegere gemeente Tolsteeg (Utrecht). Bovenaan de Koningsweg met in een boog lopend de Kovelaarsdijk. Onderaan de Rhijnspoorweg. Bron: HUA. Kadasterkaart van de grond omstreeks 1890 waarbij begraafplaats Kovelswade aangelegd zou worden in de vroegere gemeente Tolsteeg (Utrecht). Bovenaan de Koningsweg met in een boog lopend de Kovelaarsdijk. Onderaan de Rhijnspoorweg. Bron: HUA.


Een perceel in de uiterwaarden van de rivier de Lek eens in het bezit van de familie Wttewaall. Kadasterkaart behorend bij een notariële akte. Bron: HUA, 34-4. Een perceel in de uiterwaarden van de rivier de Lek eens in het bezit van de familie Wttewaall. Kadasterkaart behorend bij een notariële akte. Bron: HUA, 34-4.



 

 


 

E-mailen
Info